Het Haarlemse U14 (onder 14 jaar) team heeft in de indoor competitie de spirit prijs van Nederland gewonnen. Door te stemmen hebben de andere jeugdteams laten weten dat MUG U14 een leuk team is om tegen te spelen, dat de regels kent en zich houdt aan de spirit van frisbee.

Haarlemse jeugd frisbee team beste van Nederland in spirit

Haarlemse jeugd frisbee team beste van Nederland in spirit

Spirit is het belangrijkste element van ultimate frisbee en hetgeen frisbee het meest onderscheidt van andere sporten. Na elke wedstrijd geeft elk team de tegenstander een spirit-score. Heb je eerlijk gespeeld? Je bent immers zelf de scheidsrechter, en daar mag je geen misbruik van maken. Heb je niet te fysiek gespeeld, met teveel contact? Heb je goed gecommuniceerd, en weet je de regels goed? En ten slotte, speel je met een positieve houding? Ondanks dat het pas de eerste competitie was voor MUG U14, hebben zij zich heel snel de regels en de andere elementen van de sport eigen gemaakt.

De MUG jeugd heeft de prijs gedeeld gewonnen samen met aurora (Assen). Verder is MUG 10e geëindigd (uit 12). Dat is ook erg knap omdat het team vrij jong is om voor de leeftijdscategorie onder 14 uit te komen. De jeugd traint op maandagen op Olympia. Wij hopen dat zij het net zo goed gaan doen in de outdoor competitie deze lente!