Vrijdag 11 mei was het dan zover: het tweede toernooi van MUG in 2018. In Delft mochten we met een bescheiden team van 8 spelers aan de bak.

De eerste wedstrijd startten we tegen een Italiaans team. Nadat we een beetje wakker waren geworden en op elkaar waren in gespeeld, hebben we ze middels een dynamische zone defense enige tegenstand kunnen bieden. Ondanks dat werd het 4-14.
Door een blessure van Sem bij een geweldige score in deze wedstrijd moesten we helaas wel door met 7 spelers (3 man en 4 vrouw). Na een lekkere tosti gemaakt door Gijs gingen we er weer volle bak tegen aan tegen Uproar. Met onze zone defense en goede d’s van Sjef en catches van zowel Sjef als Marleena in de endzone wisten we het een leuke wedstrijd te maken, die we verloren met 8-15.
Na de lunch was het tijd om ons van de beste kant te laten zien tegen U17. Ondanks hun enorme team van wel 20 jongens lieten we ons niet gek maken. Met onze stabiele offense en verschillende dynamische vormen van defense wisten we met 14-11 te winnen.
Toch ontstonden er toch nog twee blessures waardoor we nog maar met 5 overbleven.
Op een groot veld trokken we al onze laatste energie uit de kast tegen Force Elektro. Met een flinke inzet van Gijs en aan het eind de hulp van Jeroen wisten we uiteindelijk nog universe te bereiken. Uiteindelijk werd het 13-14 voor Force.
Na een heerlijke veganistische maaltijd gemaakt door de organisatie hebben we lekker ontspannen met een spelletje en een drankje en genoten van onze geslaagde eerste dag.
De volgende ochtend waren twee van de drie blessures verholpen en hadden we daarnaast 2 paar nieuwe benen van Peter en Albert. Deze hebben we goed kunnen gebruiken in de eerste wedstrijd. Helaas verloren we, maar met een eindstand van 11-14 waren we erg tevreden.
De laatste wedstrijd tegen U17 liep het gelijk op. Toch viel het kwartje helaas de andere kant op en verloren we met 10-11.
Ondanks dat we deze laatste pot niet wonen hebben we genoten van het toernooi. Dit kwam door onze sterke en positieve teamspirit, het feit dat we goed op elkaar waren ingespeeld en elkaars sterke krachten gebruikten. Hierdoor hebben we heel intens en efficiënt kunnen spelen. Volgend jaar weer!