Afgelopen competitiedag speelde MUG 1 voor het eerst in haar bestaan in de eerste divisie, het hoogste landelijke niveau voor ultimate frisbee. Na te zijn opgeklommen vanuit de derde divisie mocht een onderhand op elkaar ingespeeld team bestaande uit ervaren spelers en jong talent het opnemen tegen UAC (oftewel Crunch), UFO en Force Electro.

De eerste 2 zijn al jaren heer en meester op de Nederlandse frisbeevelden. Toch lukte het Mug om in beide wedstrijden de leiding te nemen, al was het maar voor kort. Tweemaal 4-8 achter bij rust, en einduitslagen van 5-15 en 6-15. Naderhand was het gevoel bij beide wedstrijden goed: MUG bleef goed meedoen door haar play’s te spelen en zo nu en dan kwam de defense ook behoorlijk goed uit de verf. Wel moet gezegd worden dat MUG een lesje kreeg in het vakkundig uitspelen van punten en hoe je spelers opvangt tijdens de defense. Kleine foutjes worden op dit moment snel afgestrafd.

De laatste wedstrijd was de kans om nog een wedstrijd te winnen, met vereende kracht lukt het om na 6-7 achter de rust te pakken met 8-7 en we hadden ook nog aanval! De foutjes in het spel namen echter toe, en de spelers van Force Electro bleven ook maar gaan en namen een voorsprong van 11-12. Tijd! Wedstrijd tot de 13! Helaas ook weer in deze aanval een foutje en Force speelde het netjes uit, 11- 13!

Als team heeft MUG veel geleerd, zowel wat er goed gaat en waar MUG aan moet werken. Tijdens de trainingen proberen we hier iets mee te doen, en dat kan voor alle Muggies leerzaam zijn!