Afgelopen vrijdag werden de landelijke koningsspelen, een sportdag voor kinderen van 9-12 jaar, weer georganiseerd. Voor scholen in de omgeving van Bloemendaal, Haarlem en Heemstede werd dit georganiseerd op het strand van Bloemendaal. Voor MUG was dit een unieke kans om de frisbeesport onder de aandacht te brengen bij deze kinderen, mede ook omdat het MUG bestuur momenteel aan een plan voor jeugdtrainingen werkt en dit zodoende onder de aandacht kan worden gebracht.

Al om half negen s’ochtends hadden Marit, Leanne, Jeroen en Albert afgesproken op het Bloemendaalse strand zodat er genoeg tijd was om de clinics voor te bereiden en velden uit te zetten. Om 9.45 uur meldden de eerste 2 groepen kinderen zich vol enthousiasme bij hen voor de eerste clinic. Uiteindelijk hebben we 3 clinics gegeven aan totaal 150 kinderen. Met een aantal gooi en vang oefeningen werden de kinderen getraind in de beginselen van de sport. Dit werd afgesloten met een potje koningsfrisbee.

De kinderen, leraren en begeleiding vondden het erg leuk en de inzet en enthousiasme van de 4 Muggies werd zeer gewaardeerd. We hadden wat flyers gedrukt met uitleg over de jeugdtrainingen. Deze werden zeer gretig meegenomen door de kinderen. Mede dankzij het enorm mooie weer was het een prachtige dag.