Afgelopen zondag was de laatste competitiedag van het indoorseizoen. Na 3 keer als tweede in de 7e divisie te zijn geëindigd tijdens de reguliere competitiedagen werd er zondag in een bracket gespeeld om 33e t/m 40e plaats. Helaas kende MUG niet een hele goede dag in Arnhem, de aboslute scherpte tijdens de games ontbrak.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Crunch 4. Na een aarzelend en zenuwachtig begin (we speelden op veld 1 voor de tribune, toch spannend) pakte MUG het vanaf halverwege veel beter op. De rust was terug in het team en punten werden binnenggehaald zoals op de training was geoefend: goed spiegelen in het U’tje en op het juiste moment reageren in het Y’tje . De wedstrijd werd uiteindelijk vrij ruim gewonnen: 12-7

De tweede wedstrijd was tegen Swamp Dragon 2 uit ‘s-Hertogenbosch. Een geduchte tegenstander en dat bleek ook tijdens de game, vooral in de defense. MUG had moeite om de rust te behouden in het aanvalsspel, wat leidde tot veel turns en een rommelige game. Zoals eerder genoemd ontbrak de echte scherpte, dit bleek ook wel uit het score verloop: een 6-4 voorsprong kon niet over de streep worden getrokken.

Na één gewonnen en één verloren wedstrijd speelde MUG uiteindelijk om de 35e plaats in de landelijke competitie. WAF 2 uit Wageningen was de tegenstander. Tijdens de reguliere competitiedagen had MUG WAF nog redelijk eenvoudig aan de kant gezet, maar nu was het WAF dat aan het langste eind trok. Op universe werd de wedstrijd beslist in het voordeel van WAF: 10-11.

Ondanks een beetje tegenvallende laatste dag kunnen we oprecht concluderen dat de spelers van MUG onder bezielende leiding van onze trainers Joji (met de Red lights als 1e geëindigd) en Sjef (met de Cakes als 3e geëindigd) flinke sprongen vooruit hebben gemaakt.