Sint en Piet hadden bij het bestuur van MUG aangegeven dat de hulp Sinten en Pieten van Haarlem nog wel wat conditionele en technische vaardigheid training konden gebruiken voordat zij de daken opgingen tijdens pakjesavond. Dat kon natuurlijk geregeld worden!!! Hulp sint Jeroen had een warming up voorbereid waarbij de witte belijning de nok van de daken moest voorstellen. Best pittig voor de sinten en pieten!! Het gooien van pakjes door de schoorsteen moest natuurlijk ook getraind worden, zowel de korte afstanden als de lange afstanden. Gelukkig voor de Pieten bleek de schoorsteen zich flexibel te bewegen, anders hadden ze het af moeten leggen tegenover de Sinten. Al was het natuurlijk wel de vraag of de schoorstenen ook op pakjesavond zouden meewerken natuurlijk 🙂 Tenslotte werd de conditie opgekrikt met een lange pot ultimate. Dat zou natuurlijk goed van pas komen, er moesten nogal wat meters afgelegd worden op 5 december. Na afloop bleek dat Sinterklaas de inzet van de hulp sinten en pieten goed kon waarderen, ze werden naar huis gestuurd met het Ultimate Pietendiploma!!  De begeleidende tekst luidde als volgt:

Hucks, swings, blades and flicks

Jij kent alle moves, bent master van alle tricks

Voor jou is geen pakje te zwaar, geen dak te glad

Dus geniet van dit lekkers en snoep even wat

Groetjes van Sint en Piet