Het is alweer ruim 2 weken geleden maar het was zo’n dag dat zeker een leuk verslag verdient. Het was vroeg op zondag en nog niet helemaal wakker werd er verzameld bij de BK op het centraal station van Haarlem. Een reis van ongeveer 1,5 uur hadden de Muggies voor de boeg maar met al die leuke spellen (Regenwormen, die Groβe Dalmuti, 6000den) vloog de tijd voorbij. Ook vanuit Uitgeest, Beverwijk en Utrecht waren gehele MUG families opgetrommeld om dit keer naar Leusden te komen. Hier werd de finaledag van de najaars Ultimate Frisbee competitie gehouden.

Rond de klok van 11 uur ging de zon schijnen en dat was het sein voor captain Sjef om voor de eerste wedstrijd tegen UFO 3 te tossen. Waar op de voorgaande competitiedag direct een grote voorsprong werd genomen tegen UFO was het verschil dit keer veel kleiner. Het kwam de pot zeer ten goede, de spanning droop er vanaf en MUG moest vol aan de bak. Uiteindelijk was het toch Mug dat iets zorgvuldiger speelde en zo in de tweede helft de partij naar zich toe kon trekken. Onder aanvoering van Rixt liep Mug beetje bij beetje uit in de score en het was het uiteindelijk debutant Sem Stanley Messi die de eindstand op schitterende wijze op 11-8 zette. In de 2e wedstrijd mocht MUG aantreden tegen de ervaren mannen en vrouwen van BFrisBee2’s. Voor ons team zou het een lastige wedstrijd worden. De start was nog niet eens verkeerd, maar met mooie hoge worpen wist de tegenstander keer op keer door de defensie van MUG te breken. Met een grote portie inzet en zelfs een lay out D wist MUG de score in de tweede helft nog wel draaglijk te houden.

Na maar 5 minuten rust mocht MUG alweer aan de bak, dit keer tegen Vertigo uit Eindhoven. De families hadden een heerlijk plekje in de zon gevonden, waarna de wedstrijd kon beginnen. Ondanks de matige voorbereiding kwam MUG voortvarend uit de startblokken. Blitz en Emma haar cuts waren simpelweg niet af te stoppen en het mooie samenspel van Gijs Buf, Eric Toot, Marit en Ciska was een lust voor het oog. Zo liep Mug uit naar een score van 5-2, maar Vertigo rechtte haar rug. Bij een 6-6 stand moest deze wedstrijd op Universe worden beslist. Zoals  de naam al zegt, MEER UNIVERSE GRAAG, was dit voor MUG geen probleem. Met een schitterende D zette Albert het team op het goede spoor en werd het laatste punt beslist.

Na een uurtje in de zon gezeten te hebben mocht MUG rond 16 uur voor de laatste wedstrijd tegen WAF komen opdraven. MUG startte deze wedstrijd rommelig, het mooie samenspel vanuit de stack was even ver te zoeken. Maar onder aanvoering van een zeer geïnspireerde en enthousiaste Lance en een nimmer verzakende Jeroen D werd MUG weer op scherp gezet zodat deze wedstrijd op een goede manier kon worden afgesloten: 13-6. Het laatste punt kwam van onze jongste debutant die zodoende een pluim op zijn puike optreden zette. En zijn juichen is een inspiratie voor heel MUG, houd dat vol Dion!!

Inmiddels was de finale in de hoogste divisie ook begonnen. Onder genot van heerlijke pizza’s, geregeld door captain Sjef, werd deze dag op deze manier fantastisch afgesloten. Dat MUG een top najaarscompetitie heeft gedraaid blijkt wel uit de eindstand van de SPIRIT scores. MUG is in de overall stand (van alle divisies) op een zeer noemenswaardige 2e plek geëindigd!! Dit is een pluim voor alle leden die bij MUG betrokken zijn, van de jongste leden die hun debuut maakten tot aan de ervaren Groβe Dalmuties van MUG. En van de trainers die in weer en wind er altijd zijn tot aan leden die elke week gewoon trouw komen trainen! Geweldig!