Afgelopen zondag 6 november was de eerste indoor-competitie dag van deze winter. Voor mij was het extra spannend: ik had nog nooit indoor gespeeld. We speelden op een sport-complex in Almere waar het Nederlandse basketbalteam traint, een prachtige zaal met tribunes voor honderden mensen. Het enige nadeel was dat de frisbees bij regelmaat onder de tribunes terecht kwamen, en wij er niet meer bij konden.
De eerste twee wedstrijden tegen Crunch 3 en Gronical Dizziness 2 speelde MUG een sterk aanvallend spel dat vaak over veel schijven ging. Helaas konden we verdedigend onvoldoende mee. De tegenstanders buitte het verschil in lengte goed uit. Twee keer een leuke pot maar wel met duidelijke cijfers verloren.
De derde wedstrijd tegen Ultimus Prme 2 ging gelijk op en bleef spannend tot het eind. Vaak stond MUG 1 puntje achter of gelijk. Na een half uur spelen ging de buzzer en stonden we 9 – 10 achter, maar met de schijf. Een goed geplaatste overhead van Eric en een knappe vangst van Emma leverde MUG het eerste punt van de dag op.
In de laatste partij tegen Veenendaal Tijgers 2 ging het tussen twee gelijkwaardige teams. Bij de buzzer stond het 7-7: dus universe (wie het eerst scoort wint). Ondanks dat de tegenstander de schijf had maakte MUG het punt en won!
Het was een goede sportdag voor MUG, mooie wedstrijden en gezellig relaxen in de kantine tussen de wedstrijden. Het sportieve toppunt vond ik de bijna Gallahan van Eric. Schitterende actie!

Jeroen Dokter