Na een goede voorbereiding stond eindelijk de eerste competitie dag op het programma. In een stormachtig Almere stonden drie wedstrijden voor MUG op het programma. Tijdens het warm gooien kwamen we er al snel achter dat het niet gemakkelijk zou worden gezien de omstandigheden. Veel wind en bijgelegenheden ook regen. Het was zeker even wennen en dat ging ten kosten van de concentratie. Gelukkig bracht Gijs ons met een stevige warming-up weer even bij de les.

Almere Spinners 7 – 11

De eerste wedstrijd was tegen het organiserende team Almere Spinners. Een jong team met veel (indoor)ervaring en snelle spelers. Wij begonnen scherper dan hun en pakte het eerste punt. We pakten zelfs een 3 – 0 voorsprong voordat we ons eerste punt tegen kregen. Halverwege begon het weer zich van zijn slechte kant te laten zien. Door de regen werd de wedstrijd nog spannender. Beide teams hadden ontzettend veel drops vanwege de gladde schijven. De twee teams besloten er een schepje boven op te doen door iets harder te gaan werken. Het werd een mooie wedstrijd waar wij gewoon beter in zaten. Er werden punten over en weer gescoord maar we hebben de voorsprong tegen Almere Spinners niet meer weggegeven.

R’Damnit 10 – 11

Na de overwinning op Almere Spinners zat de sfeer er goed in. Het was aan Gijs om ons weer even met beide benen terug op aarde te zetten. Een stevige warming-up en we stonden er weer klaar voor. Ondertussen was de wind nog steeds niet gaan liggen en vooral deze wedstrijd kwamen we erachter wat de wind allemaal kan doen tijdens een wedstrijd. Beide partijen hadden zowel moeite met het scoren tegen de wind in als het verdedigen tegen de wind in. Wij pakte het eerste puntje maar al snel stond het gelijk. 1 – 0, 1 – 1, 2 – 1, 2 – 2, 3 – 2 etc. Het was een ontzettende spannende wedstrijd en tijdens de rust werd de conclusie getrokken dat het team dat als eerste zou scoren tegen de wind in de wedstrijd naar zich zou toe trekken. We gingen met 5 – 5 de rust in, maar omdat nu R’Damnit mocht beginnen met de aanval met de wind mee kwamen we in de tweede helft steeds een puntje op achterstand. We hebben dit lang herhaald tot R’Damnit het eerste punt tegen de wind in wist te scoren. Met 2 punten achterstand en diep in de tweede helft moesten we alles op alles zetten. Met hard werken kwamen wij terug naar 10 – 9 toen de tijd om was. We knokten ons zelf naar 10 – 10 wat betekend Universe Point. Aanvoerder Hylke in het veld callde de lijn. Het was erg spannend maar wij trokken aan het langste eind. 10 – 11 voor MUG.

Gronical Dizziness 2 11 – 10

Door het Universe Point tegen R’Damnit was de rust voor ons even iets korter dan normaal. In de rust hoorde we al wel dat omdatGronical Dizziness 2 nog niet had gewonnen wij hoe dan ook gepromoveerd waren. Ik weet niet of één van deze factoren te maken hadden met het begin van onze wedstrijd maar het was niet al te best. We kwamen achter met 2 – 0 voordat wij zelf een puntje konden scoren. Maar de wedstrijd om keren ging nog niet. We gingen de rust in met een achterstand van 5 – 1. Na de rust wilden we ons herpakken. Maar helaas werd het na de rust nog eens 6 – 1 voor Gronical Dizziness 2. Hoewel alles leek tegen te zitten, Opgeven deden we niet. Ik denk dat weinig spelers bij ons de stand in de gaten hielden. Helaas konden wij de Groningenaren (Groningers, mensen uit Groningen?) niet weerhouden van scoren, maar zelf waren wij ook aardig bezig. Derk scoorde een Callahan en daarna viel mijn oog pas weer op het score board toen de tussenstand 9 – 10 was. Dit betekende dat als wij nog even aan zouden zetten dat we nog een Universe Point eruit konden slepen. Tijdens het laatste punt binnen de officiële speeltijd kwamen we op een 10 – 10 tussenstand. Het werd nog een keer een Universe Point. MUG pakte een sterke line-up en speelde het punt spannend uit. 11 – 10 voor MUG.

Wij kunnen met zijn alle terug kijken op een geslaagde competitie dag waar niets onmogelijk was.
Een solide voorsprong, een wedstrijd waar het om het even was en een flinke achterstand. Wat het verschil was tussen een tijd terug en afgelopen competitie dag was het verschil in beleving. We zijn gepromoveerd van de 4e naar de 3e divisie. Maar de mooiste promotie was die van een groep mensen met dezelfde hobby, naar een team dat wilt winnen.

Ik kijk uit naar de volgende competitiedag, een thuiswedstrijd tegen Veenendaal Tijgers, B2Frisbee2’s en Ultimus Prime.