Ciao MUG!

Gister hebben we wederom historie geschreven, namelijk door voor de derde dag op rij ons te handhaven in de derde divisie van de Mixed competitie. En wat was het een heerlijke dag, niet alleen door de warme herfstzon en de aanwezigheid van maar liefst ACHTTIEN MUGgen (m/v) – en dan tel ik de ouders van Marit en Joost als vaste supporters er nog niet eens bij.

Lerend van eerdere ervaringen waren we allemaal vroeg aanwezig op de Amsterdamse sportvelden, en ruim op tijd begonnen we aan een lekkere pittige warming up onder de bezielende leiding van Gijs. Het leidde tot voldoende concentratie en intensiteit om de eerste wedstrijd tegen Veenendaal Tijgers goed te beginnen: Veenendaal was duidelijk een beetje ontdaan van onze pittige start! De hele wedstrijd ging gelijk op, en aan het einde waren wij fysiek en mentaal de sterkste: een 10-8 overwinning!

Door de lange duur van de eerste wedstrijd hadden we veels te weinig tijd (genomen) om ons voor te bereiden op de tweede wedstrijd, tegen Airborn. Dat leidde in het begin van de wedstrijd tot een achterstand van 3 a 4 punten. Hun diepe spel werd in het begin ook wel erg goed uitgevoerd, en pas na een time out konden wij ons spel aanpassen waardoor zij meer fouten gingen maken. In deze wedstrijd waren de hoogtepunten oa een schitterende catch van Ilva in de endzone, prachtig de schijf weggeplukt voor een aanstormende Airborner; een diving D van Eric vlak voor hun eindzone; en een poging tot een greatest van Wayne. Al deze activiteiten leidden tot een waanzinnige comeback tot 12-12, waarbij helaas een headblock van een Airborn speelster leidde tot een turnover een een score van hen: 12-13 einduitslag. Heel zuur, maar tevreden met onze inzet verlieten we het veld.

Na wederom een te korte pauze (hee, er ontstaat een patroon hier!) was onze laatste wedstrijd tegen UTKA, waar we vorige keer op universe point van hadden verloren. We begonnen met een korte voorsprong die we helaas weggaven, en daarna ging het weer gelijk op. Hendrik was fenomenaal in de verdediging deze wedstrijd, en in deze pot waren er heel veel lange punten – het allerlangste punt duurde volgens mij meer dan 5 minuten en mede door het onophoudelijke sprintwerk van Ruben pakten we dat punt. De reguliere tijd was voorbij, score 10-10 en wederom universe point!! Wederom konden we het niet bolwerken, hun sperspeler Sibren scoorde in het hoekje van de endzone het winnende punt. Wederom heel zuur, maar wederom tevreden met onze inzet verlieten we het veld en konden we gaan kijken bij de laatste wedstrijd in de 1e divisie.

Deze uitslag leidde tot drie teams met 1 gewonnen en 2 verloren wedstrijden: Veenendaal, UTKA en MUG. Op basis van puntenverschil zijn wij 2e geworden achter Airborn – een verbetering van ons resultaat!!! Wederom een unicum in de historie van onze club!! 🙂

Wat mij vooral bij is gebleven is de super goede teamspirit die we de hele dag hadden, de groei die we doormaken en het geloof in onze frisbeecapaciteiten zelfs op momenten dat we flink achterstonden. Dat dat mentale aspect nu al in het team zit is iets wat mij met enorm veel trots vervult – fantastisch!!

’s Avonds was er nog een heel aangenaam team etentje met veel leuke gesprekken, een consequent volgehouden rouleerschema (dank Oline!) en enkele semi-discrete onthullingen waarvan we in dit verslag alleen het codewoord ‘Wafelijzer’ kunnen vermelden……

Tot snel allemaal – groet Hylke